Доступність посилання

ТОП новини

Навального примусово везуть до суду за роздачу листівок в метро


Олексій Навальний
Олексій Навальний

У Росії поліцейські затримали опозиціонера Олексія Навального для примусової доставки в суд Москви. Поліція заявляє, що це пов’язано з тим, що він вчасно не з’явився в суд у справі про затримання за роздачу листівок в метро 15 лютого. Про це Навальний написав у Twitter.

Соратник Навального Микола Ляскін у своєму Twitter уточнив, що поліцейські приїхали за опозиціонером в будівлю Фонду боротьби з корупцією.

Навальному інкримінують статтю кримінального кодексу про повторне порушення порядку проведення зборів і мітингів. Покарання за це правопорушення передбачає штраф у розмірі від 150 до 300 тисяч рублів або обов’язкові роботи від 40 до 200 годин чи адміністративний арешт до 30 діб.

15 лютого поліція затримала Навального і його прихильників на кілька годин в московському метро, коли вони роздавали агітаційні матеріали у зв’язку з підготовлюваним опозицією антикризовим маршем «Весна».

Раніше сьогодні повідомлялося, що організатори опозиційного антикризового маршу, запланованого на 1 березня, відмовляються проводити свою акцію в московському районі Мар’їно. Як заявив «Інтерфаксу» опозиціонер і журналіст Олександр Риклін, організатори наполягають на проведенні акції в центрі Москви.

Напередодні мерія Москви запропонувала опозиції провести антикризовий марш «Весна» в Мар’їно. Організатори акції спочатку подавали заявку на ходу по Тверській вулиці російської столиці за участю до 100 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG