Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО вийшли з Дебальцева – речник Порошенка


Військова техніка поблизу Дебальцева
Військова техніка поблизу Дебальцева

Сили антитерористичної операції вийшли з міста Дебальцеве Донецької області, повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

«Я вийшов останнім, контролюючи організований вихід наших військ з Дебальцева» – про це в телефонній розмові з президентом сказав керівник штабу сектора «С» полковник «Таран», – написав Цеголко на своїй сторінці в Facebook.

Наразі у штабі АТО про вихід українських військових не повідомляють.

Досягнуті в Мінську 12 лютого домовленості передбачають, зокрема, припинення вогню з 15 лютого, відведення важких озброєнь від лінії зіткнення і створення зони безпеки. Біля Дебальцева бої продовжилися, проросійські бойовики назвали цю територію своїми «внутрішніми районами». Українські військові продовжували тримали свої позиції в цьому місті.

Раніше сьогодні заступник начальника управління МВС в Донецькій області Ілля Ківа заявив, що спецоперація із виведення українських військових із Дебальцева практично завершена. За його словами, операція завершена на 99%.

За даними Генштабу, під час боїв біля Дебальцева в полон до бойовиків потрапили понад 90 військових, місце перебування ще 82 солдатів наразі невідоме. Під час виведення загинули 13 військових, 157 поранені.

Вчора стало відомо, що українські військові почали залишати Дебальцеве. Президент України Петро Порошенко заявив, що підрозділи залишають Дебальцеве організовано, з бойовою технікою і зброєю.

XS
SM
MD
LG