Доступність посилання

ТОП новини

413 колишніх працівників прокуратури Криму підозрюють у державній зраді – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура відкрила кримінальні провадження щодо 413 колишніх працівників прокуратури Криму.

За повідомленням прес-служби відомства, їх підозрюють у державній зраді.

Слідчі встановили, що ці працівники прокуратури Крим, обіймаючи посади прокурорсько-слідчих працівників органів прокуратури України, перейшли на роботу до незаконно створеної прокуратури Республіки Крим, чим сприяли представникам Росії у проведенні підривної діяльності проти України.

Наразі виконується комплекс слідчих дій, спрямованих на отримання достатніх доказів вини кожного працівника прокуратури.

Раніше за порушення присяги та перехід на службу до окупаційних органів влади звільнили 413 працівників кримської прокуратури.

16 березня 2014 року за військової і політичної підтримки Росії у Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом «референдум про самовизначення» Криму. За твердженням самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав закон про «приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації». Більша частина світу не визнала цього порушення міжнародних норм.

XS
SM
MD
LG