Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає зберегти єдність і уникнути внутрішніх чвар


Петро Порошенко під час виступу на Майдані, 20 лютого 2015 року
Петро Порошенко під час виступу на Майдані, 20 лютого 2015 року

Президент Петро Порошенко вважає, що українці зможуть вистояти і зберегти державу лише «за умови, коли ми збережемо єдність, коли ми уникнемо будь-яких внутрішніх чвар, коли будь-яка п’ята колона не дасть нам розколоти нашу єдність».

«І я впевнений, що саме так і буде. Ми це продемонстрували на фронті і зараз аж ніяк не дамо, не допустимо внутрішнього фронту, над відкриттям якого дуже наполегливо працюють спецслужби сусідньої держави, сіючи страх, паніку, зневіру у наших силах і недовіру українців один до одного. Ми зламаємо цей сценарій і переможемо, як перемагали до сих пір!» – сказав Порошенко, виступаючи на вшануванні пам’яті Героїв Небесної сотні на майдані Незалежності в Києві.

«Нам протистоїть потужний ворог, значно чисельніший, ніж ми, і, на жаль, набагато краще озброєний. Плани напасти на нас він виношував роками. Він готував саме для цього свої збройні сили і формував у нас усередині країни п’яту колону. Але ми все одно сильніші, бо з нами правда, і ми сильніші, бо з нами Бог. Для нас ця війна за свою землю, за нашу землю – війна справедлива, а для супротивника – ні! І це визнано всім світом, бо весь світ зараз є солідарним з Україною», – додав президент.

За його словами, «саме подвиг Небесної сотні надихнув сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією».

Відео: Адміністрація Президента України

Сьогодні на майдані Незалежності в Києві вшановували пам’ять Героїв Небесної сотні. Цей день, за указом президента, відзначатимуть щороку 20 лютого.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з них – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG