Доступність посилання

ТОП новини

Чечетов не визнає причетності до фальсифікації ухвалення «законів 16 січня»


Михайло Чечетов, архівне фото
Михайло Чечетов, архівне фото

Колишній народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов заявляє, що не причетний до фальсифікації голосування 16 січня 2014 року, коли Верховна Рада ухвалювала так звані «диктаторські закони 16 січня».

Виступаючи на судовому засіданні в Києві, де розглядають обрання щодо нього запобіжного заходу, він поклав відповідальність за підрахунок голосів на голову лічильної комісії Володимира Олійника та колишнього заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка, який головував того дня.

Його адвокат Сергій Маляренко, зі свого боку, заявив відвід судді Печерського районного суду Києва. Він також заявив, що пропонована застава в майже 5 мільйонів гривень завелика для його клієнта, який нині є пенсіонером.

Прокурор Валерій Зимогляд просить суд обрати як запобіжний захід для Чечетова арешт із можливістю вийти під заставу в майже 5 мільйонів гривень. Він заявив, що звинувачення вирішило знизити заставу з первісної суми у близько 10 мільйонів гривень саме через матеріальне становище підозрюваного.

Генеральна прокуратура оголосила сьогодні, що підозрює Чечетова у зловживанні владою або службовим становищем і службовому підробленні. ГПУ розслідує організацію та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за «диктаторські законопроекти», що були спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту. Тоді народні депутати ухвалювали ці закони в «ручному режимі», і оголошені результати голосування, як вважають, були фальсифіковані.

XS
SM
MD
LG