Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві взяв Чечетова під арешт із можливістю застави


Михайло Чечетов, архівне фото
Михайло Чечетов, архівне фото

Печерський районний суд у Києві обрав арешт на термін до 14 квітня як запобіжний захід щодо колишнього народного депутата від Партії регіонів Михайла Чечетова.

Водночас, вирішив суд уже в ніч на суботу, 21 лютого, Чечетов може вийти на волю, внісши грошову заставу на суму в майже 5 мільйонів гривень.

Сам Чечетов заявляв, що як пенсіонер не має таких грошей.

Він також заявляв, що не причетний до фальсифікації голосування 16 січня 2014 року, коли Верховна Рада ухвалювала так звані «диктаторські закони 16 січня».

Генеральна прокуратура оголосила у п’ятницю, 20 лютого, що підозрює Чечетова у зловживанні владою або службовим становищем і службовому підробленні. ГПУ розслідує організацію та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за «диктаторські законопроекти», що були спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту. Тоді народні депутати ухвалювали ці закони в «ручному режимі», і оголошені результати голосування, як вважають, були фальсифіковані.

На цю ж тему:

20.02.2015
Підозра Чечетову – чому зараз і що це означає?

«16 січня було скоєно злочин. Це порушення Конституції, порушення процедури. Результати голосування були сфальсифіковані» далі
XS
SM
MD
LG