Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині скоротилася кількість обстрілів – прес-центр АТО


На Луганщині скоротилася кількість обстрілів бойовиками позицій українських військових, повідомляє прес-центр АТО.

«Упродовж минулої доби ситуація на луганському напрямку залишається складною та напруженою, хоча й кількість вогневих ударів поменшала. Незаконні збройні формування один раз порушили мінські домовленості і обстріляли із автоматичного гранатомета підрозділи Збройних сил України, які несуть службу в районі Бахмутської траси. Мирні населені пункт цієї доби не постраждали», – мовиться у повідомленні.

У прес-центрі АТО зазначають, що упродовж останнього часу бойовики часто використовують безпілотники.

«Винятком не став і минулий день. Зафіксовано 10 прольотів ворожих БПЛА, які здійснювали обліт території як уздовж державного кордону України, так і у глибину території, яка підконтрольна силам АТО», – наголошують у прес-центрі АТО.

Тим часом лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький підписав так званий «закон» мобілізацію.

Ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і в змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG