Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обіцяє повернути контроль над окупованим Росією Кримом


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до роковин початку окупації Росією Криму заявив, що держава має намір повернути контроль над анексованим півостровом.

«Рівно рік тому відбулися події, які у ХХІ столітті важко збагнути будь-якій цивілізованій людині. Людство стало свідком цинічних дій, спрямованих на насильницьке захоплення Криму – невід’ємної частини Української держави. Так званий референдум, оголошений та проведений одночасно з масштабним вторгненням на кримську землю російських військових, був не чим іншим, як фарсом, закликаним прикрити відкриту агресію Росії проти України», – зазначив Порошенко.

«Наша держава у жодному разі не визнає результатів цього нікчемного акту, проведеного всупереч міжнародному праву та національному законодавству України. Тим більше, що переважна частина мешканців Криму, насамперед кримські татари та українці, висловили активний бойкот цьому політичному шоу, зберігши свою відданість Україні», – йдеться у зверненні президента, оприлюдненому його прес-службою.

Петро Порошенко також зазначив, що Україна «ніколи не відмовиться від своїх суверенних прав на Крим, буде захищати всіма доступними засобами права людей, які там живуть». «Прийде час, і кожний, хто здійснив та здійснюватиме злочин проти Української держави та проти прав людини в Криму, постане перед міжнародним та українським судами», – наголосив президент.

«Українська держава поверне контроль над тимчасово окупованою територією. Не буду сьогодні говорити, що це відбуватиметься швидко і просто. Але це станеться обов’язково, ми разом відбудуємо новий Крим, в якому будуть забезпечені права й інтереси корінного народу Криму і всіх мешканців півострова, незалежно від їхнього етнічного, мовного та релігійного походження. І за це ми боремося та боротимемся разом!» – заявив глава держави.

23 лютого 2014 року в Севастополі проросійські організації зібрали кількатисячний мітинг, на якому протестувальники незаконно оголосили нового міського голову і заявили про намір надалі не платити податки центральній українській владі. 16 березня у Криму відбувся незаконний референдум, за підсумками якого 18 березня президент Росії і самопроголошена «влада» Криму підписали «Договір про прийняття Криму до складу Росії».

На цю ж тему:

23.02.2015
Путін: війна з Україною навряд чи можлива

23 лютого, президент України Петро Порошенко пообіцяв повернути контроль України над півостровом далі
XS
SM
MD
LG