Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: епіцентром протистояння залишається маріупольський напрямок


Українські військові побіля Дебальцева, 18 лютого 2015 (ілюстраційне фото)
Українські військові побіля Дебальцева, 18 лютого 2015 (ілюстраційне фото)

Упродовж 23 лютого бойовики 24 рази порушували режим «тиші», повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

«Незаконні збройні формування зосередили свою активність на донецькому і маріупольському напрямках. Терористи чотири рази завдали мінометних ударів та обстріляли з артилерії селище Піски. Також, під вогонь з мінометів потрапили прилеглі до Донецька: шахта Дутовка, селища Водяне, Красногорівка, Авдіївка. В той же час в епіцентрі протистояння залишається Маріупольський напрямок. Терористи двічі обстріляли з танків та 6 разів з мінометів селище Широкине. Крім того, вогневих ударів зазнали населені пункти Чермалик і Лебединське. Поблизу Дебальцевого під мінометний вогонь і двічі під обстріли із гранатометів потрапило Лозове», – мовиться у повідомленні.

При цьому, у прес-центра АТО зазначають, що на луганському напрямку 23 лютого обстрілів не зафіксовано.

Тим часом сайти сепаратистів повідомляють, що бойовики «ДНР» взяли під контроль населені пункти Піщевик та Павлопіль Донецької області, що неподалік Маріуполя. Українська сторона поки що ці повідомлення не коментувала.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і в змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG