Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін і Пан Ґі Мун обговорили можливість розгортання миротворчої місії на Донбасі


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун обговорили можливість розгортання миротворців на сході України.

Зустріч відбулася в рамках візиту Клімкіна до Нью-Йорка, інформує МЗС.

«У ході зустрічі обговорювалась можливість розгортання операції ООН з підтримання миру в Україні, яка сприяла б стабілізації ситуації та дотриманню усіма сторонами зобов’язань згідно з Мінськими домовленостями», – повідомили в зовнішньополітичному відомстві.

За інформацією уккраїнського МЗС, генсекретар ООН висловив розчарування, що, попри результати переговорів у Мінську 12 лютого, сепаратисти продовжують бойові дії, в результаті чого страждає цивільне населення.

Клімкін наголосив, що захоплення терористами за підтримки Російської Федерації Дебальцевого та атаки, що тривають на інших напрямках, є грубим порушенням Мінських домовленостей.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються.

XS
SM
MD
LG