Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові попрощалися з загиблим унаслідок теракту міліціонером


У Харкові у вівторок відбулася громадська панахида за загиблим унаслідок теракту 22 лютого міліціонером Вадимом Рибальченком. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у вшануванні памʼяті загиблого взяли участь керівництво обласного управління МВС, колеги по службі, однокурсники Рибальченка й активісти громадських організацій.

Начальник Первомайського райвідділку міліції, підполковник Олександр Гайваронський розповів, що Вадим Рибальченко 22 лютого прибув для супроводу урочистої ходи, присвяченої Революції гідності, за дорученням обласного керівництва міліції.

«Під час ходи він був залучений до охорони громадського порядку. Нам була приписана рознарядка: двадцять осіб особового складу відправити на охорону громадського порядку. І він входив до складу цієї групи. Навіть більше можу сказати, що він один із перших відгукнувся їхати. Це – позиція людини», – зазначив Гайваронський.

Вадим Рибальченко переважно працював у секторі кримінального розшуку. В органах правопорядку – з 1994 року, розповів колега.

«Під час ходи він йшов в ланцюгу із співробітниками одним із перших на початку колони. Інтереси служби у нього завжди були на першому плані. Був відповідальним, міг залишитися на роботі після чергування», – розповів Олександр Гайворонський.

Загиблого міліціонера поховають у середу на малій батьківщині – у Лозовій,що на Харківщині, повідомив Радіо Свобода голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

У середу у центрі Харкова біля пам’ятника Шевченку триватиме громадська панахида за активістом Ігорем Толмачовим, одним із загиблих унаслідок теракту. 24 лютого президента України нагородив його орденом «За мужність» посмертно.

Всього унаслідок вибуху у Харкові 22 лютого загинуло 4 людини. Правоохоронці розслідують справу за статтею про теракт.

XS
SM
MD
LG