Доступність посилання

ТОП новини

Надія Савченко закликає 1 березня підтримати її на акції


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко закликає підтримати її на акції 1 березня. Про це йдеться у її зверненні, оприлюдненому у «Твіттері» її адвокатом Марком Фейгіним.

«Несказанно дякую вам за все. За всю підтримку і рʼяну боротьбу, яку ви за мене ведете. Я і в найсміливіших думках не могла на таку підмогу розраховувати. Я теж борюся. І не здаюся. І не здамся», – написала Надія Савченко.

«Українці вже показали світові приклад Революції гідності і як боротися зі злочинною зажраною владою. А зараз мені та й усій Україні доводиться боротися ще й із безчинною владою сусіда», – зазначила вона.

«Побажайте мені й Україні успіху в цьому нерівному бою своєю підтримкою в акції 1 березня 2015 року», – закликала Надія Савченко.

​У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

У грудні Надія Савченко розпочала голодування, сьогодні спливає 74 день її протесту. 19 лютого захист льотчиці повідомив, що вона відмовилася навіть від ін'єкцій глюкози. Адвокати Савченко кажуть, що її стан погіршується.

XS
SM
MD
LG