Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти чотири рази порушили режим припинення вогню – штаб АТО


Проросійські сепаратисти та їхня військова техніка на Донбасі, ілдюстраційне фото
Проросійські сепаратисти та їхня військова техніка на Донбасі, ілдюстраційне фото

У штабі АТО повідомляють, що за добу сепаратисти чотири рази порушували режим припинення вогню на Донбасі.

«Близько 10:30 та 17:00 з танку бойовики обстріляли Широкине на маріупольському напрямку. Крім того, неподалік Донецького аеропорту по селищу Піски злочинці вели вогонь зі стрілецької зброї. Близько опівдня там бандформування невдало намагались штурмувати наші позиції», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, поблизу Дебальцева та на Луганщині обстрілів за день не зафіксовано.

Водночас бойовики на своїх сайтах заявляють, що українські військові обстріляли колону їхньої техніки, зокрема «кортеж глави Міноборони ДНР», біля Донецького аеропорту.

Раніше речник АТО Андрій Лисенко повідомив,що за минулу добу ситуація на сході України стабілізувалася – зафіксовано 17 випадків обстрілів позицій українських військових. Найбільш напруженою була обстановка поблизу села Широкине: бойовики з артилерії, мінометів і гранатометів обстріляли позиції сил АТО та намагалися їх штурмувати.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак обстріли на Донбасі не припиняються. Українські військові та проросійські сепаратисти звинувачують одне одного в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG