Доступність посилання

ТОП новини

Російський «гуманітарний конвой» перетнув кордон з Україною


Російський «гуманітарний конвой» перетнув частину державного кордону України, непідконтрольну українській владі. Про це заявив чиновник міністерства з питань надзвичайних ситуацій Росії Олег Воронов, повідомляє ТАСС.

«На шляху прямування колона МНС Росії розділилася на дві. Одна з них прибула на пункт пропуску Донецьк, друга – на Матвєєв-Курган, де почалося митне оформлення вантажів», – сказав Воронов.

З прикордонного пункту пропуску Донецьк понад 80 автомобілів поїдуть до контрольованої проросійськими бойовиками частини Луганської області, стільки ж машин з містечка Матвєєв-Курган вирушить до Донецька, котрольованого угрупованням «ДНР».

Президент України Петро Порошенко наприкінці січня назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

Ні представники міжнародного комітету «Червоного хреста», ні українські прикордонники не мають змоги оглянути вантажі «гуманітарних конвоїв» Росії.

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

XS
SM
MD
LG