Доступність посилання

ТОП новини

Український консул намагається потрапити до Гончаренка – МЗС України


Олексій Гончаренко у Москві (фото з Facebook народного депутата)
Олексій Гончаренко у Москві (фото з Facebook народного депутата)

Консул України у Москві Геннадій Брескаленко намагається потрапити у відділення поліції, де утримують народного депутата Олексія Гончаренка. Про це Радіо Свобода повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

Він наголосив, що відомство робитиме все можливе для того, щоб добитися звільнення українського парламентаря, затриманого у Москві під час жалобної ходи у звʼязку з загибеллю російського опозиціонера Нємцова.

Євген Перебийніс додав що, за попередніми даними, які має МЗС, Гончаренка затримали за статтею про непокору міліції, тобто через адміністративне правопорушення.

Речник МЗС України підтвердив, що як член делегації України в ПАРЄ Олексій Гончаренко має дипломатичний імунітет, тобто захищений від цивільного позову чи кримінального переслідування.

Раніше російський адвокат Марк Фейгін наголосив у коментарі Радіо Свобода, що Гончаренка як члена делегації ПАРЄ не можуть карати навіть за адміністративне порушення.

Олексій Гончаренко, за даними його прес-служби, наразі перебуває у відділенні поліції у центрі Москви.

Незабаром після затримання Гончаренка харківський проросійський діяч Костянтин Долгов написав у своєму «Фейсбуці», нібито це він зателефонував «представнику Слідчого комітету Російської Федерації з вимогою затримати Олексія Гончаренка». Долгов стверджує, що Гончаренко «причетний до спалення людей в Одесі 2 травня».

XS
SM
MD
LG