Доступність посилання

ТОП новини

Росія: партія Прохорова хоче виключити Макаревича зі свого керівництва через підтримку України


Андрій Макаревич, архівне фото
Андрій Макаревич, архівне фото

У Росія партія «Громадянська платформа», створена підприємцем Михайлом Прохоровим, хоче вилучити зі свого дорадчого органу музиканта Андрія Макаревича через його критику позиції Росії щодо України.

Висловлювання і дії Макаревича, який є членом одного з центральних органів партії, дорадчого Федерального громадянського комітету, «завдають іміджевої шкоди партії і значно знижують її електоральний потенціал», заявили учасники міжрегіональної конференції партії в ухваленій резолюції.

Відтак партійці звернулися до керівництва партії з ініціативою вилучити Макаревича з членів цього комітету.

Як мовиться в резолюції, партія «Громадянська платформа» підтримує зовнішньополітичний курс Росії щодо подій в Україні і закликає незгодних із ним утримуватися від публічних виступів із думками, що не збігаються з цим курсом.

У Росії, більшість мешканців якої підтримує курс Кремля, Андрія Макаревича називають антиросійським діячем через його незгоду з цим курсом і підтримку позиції України. Хвиля критики Макаревича почалася після його виступу в серпні минулого року на Донеччині, на підконтрольній владі України частині, перед утікачами із захоплених сепаратистами частин сходу України. Після цього в багатьох містах Росії почали без пояснень скасовувати заплановані раніше концерти Макаревича.

XS
SM
MD
LG