Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив силовикам надати аналіз щодо операції в Дебальцеві


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко дав доручення міністрові оборони та начальникові Генштабу надати якомога швидше аналіз ситуації щодо проведення операції в Дебальцеві. Про це він заявив під час розширеної міжвідомчої наради, в якій взяли участь прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак, начальник Генштабу Віктор Муженко, голова МВС Арсен Аваков.

«Суспільство має право бути поінформованим», – наголосив президент.

За повідомленням прес-служби глави держави, Порошенко також звернув увагу на необхідності забезпечення ефективної роботи пунктів пропуску вздовж лінії розмежування в зоні АТО.

«Я поставив чіткі завдання і хотів би, щоб вони вже сьогодні були оформлені в конкретні доручення, з конкретними термінами», – зазначив президент.

За його словами, необхідно забезпечити ефективні дії, щоб не допустити проникнення розвідувально-диверсійних груп, зброї, забезпечити захист території від контрафактної продукції.

Президент також наголосив, що попри зменшення кількості обстрілів продовжуються провокації з боку бойовиків із застосуванням зброї.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Проте проросійські сепаратисти продовжували наступ на це місто на Донеччині всупереч мінським домовленостям. Українські військові залишили Дебальцеве після 18 лютого.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що при виведенні українських військових із Дебальцева загинуло 20 бійців.

XS
SM
MD
LG