Доступність посилання

ТОП новини

США і Європа готові до глибших санкцій проти Росії, якщо перемир’я в Україні зірветься – Нуланд


Вікторія Нуланд, архівне фото
Вікторія Нуланд, архівне фото

Сполучені Штати Америки і Європейський союз розглядають можливість запровадити «глибші санкції» проти Росії, заявляє помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд.

Ці нові санкції можуть запровадити в тому разі, якщо підтримувані Росією сепаратисти почнуть нове захоплення територій, сказала вона на слуханні в Конгресі.

Вашингтон, зокрема, стежить за ризиком наступу сепаратистів на села, що лежать на шляху від російського кордону до міста Маріуполя, додала вона.

За словами Нуланд, нині в Європі перебуває група фахівців США з санкцій, і Вашингтон обговорює з Євросоюзом можливі нові санкції проти цілих секторів російської економіки, якщо зірветься й нове перемир’я, укладене 12 лютого в Мінську.

«Важливо, щоб чинні санкції діяли далі, і розглянути можливість поглибити їх», – наголосила заступник держсекретаря.

США й кілька інших провідних країн світу, а також ЄС уже запровадили цілу низку санкцій через агресію Росії проти України – спершу у Криму, потім на сході. Вони вже не раз попереджали, що посилять їх, якщо домовленості про врегулювання на сході України будуть порушені. Та при цьому захоплення сепаратистами й російськими військами міста Дебальцева, яке вони окупували вже після набуття чинності перемир’ям за мінськими домовленостями 12 лютого, викликало тільки словесну критику союзників України.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG