Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО починають відводити «Гради» від лінії зіткнення на Донбасі – штаб


Військова техніка сил АТО на Донбасі, ілюстраційне фото
Військова техніка сил АТО на Донбасі, ілюстраційне фото

Українські військові починають черговий етап відведення важкого озброєння, зокрема «Градів», від лінії зіткнення на Донбасі, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Сьогодні, 5 березня, починається черговий етап відведення артилерійських систем від лінії бойового зіткнення в зоні АТО на відстані, визначені під час мінських домовленостей. Зокрема на підготовлені рубежі будуть передислокувати реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» по всій лінії розмежування», – йдеться уповідомленні.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Сторони конфлікту обвинувачують один одного в порушенні режиму припинення вогню, проте в зоні АТО фіксується зменшення інтенсивності обстрілів. Триває відведення важкого озброєння від лінії розмежування, що також передбачено мінськими домовленостями.

Вчора у штабі АТО повідомили, що українські військові готуються до другого етапу відведення зброї – найближчим часом розпочнеться відведення від лінії розмежування 152-мм артилерійських установок.

Українські військові звинувачують сепаратистів в імітації відведення важкого озброєння на Донбасі. Також в ОБСЄ заявляють, що луганські сепаратисти не показують, куди відводять важке озброєння. Проросійські бойовики стверджують, що виконують мінські домовленості і відводять важке озброєння.

XS
SM
MD
LG