Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель обговорюють нові санкції щодо Росії


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко і канцлер Німеччини Анґела Меркель у телефонній розмові обговорили впровадження подальших санкцій щодо Росії, повідомляє прес-служба голови держави.

Вони говорили про необхідність продовжувати ці санкції до повного виконання мінських домовленостей, включно з відновленням контролю за українсько-російським кордоном, мовиться в повідомленні.

Також вони говорили про потребу збільшити кількість спостерігачів ОБСЄ і поліпшити технічне оснащення місії, щоб прискорити розгортання спостережних пунктів ОБСЄ на лінії зіткнення.

Іще однією темою розмови стало обговорення подробиць майбутнього візиту президента до Німеччини, який має відбутися в березні, повідомили на Банковій.

У прес-службах канцлера й уряду Німеччини на цей час про цю розмову ще не повідомляли.

Раніше в четвер, 5 лютого, про критичну важливість повернення Україні контролю над кордоном із Росією говорили й чільні представники США. Доки не настане відновлення міжнародного кордону між Україною і Росією, Росія і її президент Володимир Путін завжди матимуть можливість змінити перебіг подій у будь-який час – направити нові озброєння, війська, амуніцію і знову розпалити конфлікт, сказав заступник державного секретаря США Антоні Блінкен.

Водночас він зазначив: якщо Росія і підконтрольні їй сепаратисти дотримаються всіх своїх зобов’язань, світова спільнота може і почне поступово скорочувати накладені на них санкції. Якщо ж цього не станеться, чи якщо вони підуть на нові агресивні дії, санкції й тиск на них посилять, застеріг чільний представник Держдепартаменту.

«Вибір ясний, і вибрати має Володимир Путін», – наголосив Антоні Блінкен.

Сполучені Штати Америки і Європейський союз нині узгоджують можливість розширити санкції проти Росії, зокрема, проти цілих секторів російської економіки, якщо наступ її військ і сепаратистів на сході України поновиться.

XS
SM
MD
LG