Доступність посилання

ТОП новини

Кремль відмовляється розкрити зміст листа Порошенку про Савченко


Речник Кремля Дмитро Песков
Речник Кремля Дмитро Песков

Кремль не розкриватиме зміст листа-відповіді президента Росії Володимира Путіна на лист, направлений йому українським президентом Петром Порошенком щодо штурмана Надії Савченко.

«Ми як і раніше це ніяк не коментуємо. Ми не розкриваємо цієї інформації», – цитує «Інтерфакс» речника російського президента Путіна Дмитро Песков у суботу, 7 березня.

Учора, 6 березня, Петро Порошенко повідомив, що просив Володимира Путіна дозволити українським лікарям оглянути штурмана Надію Савченко і направив йому листа. За словами Порошенка, у листі-відповіді зазначалося, що фінальне рішення щодо Надії Савченко «буде базуватися на правових нормах і принципах гуманізму».

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG