Доступність посилання

ТОП новини

На акції в підтримку Савченко в Петербурзі затримали активістів − ЗМІ


Акція на підтримку Савченко в Петербурзі, 6 березня
Акція на підтримку Савченко в Петербурзі, 6 березня

Під час неузгодженої акції на підтримку українського штурмана і депутата Верховної Ради України Надії Савченко в Петербурзі затримали активістів. За різними даними російських ЗМІ - затриманих − від 3 до 5.

Як повідомляє видання «Росбалта» зпосиланням на активіста Валерія Угарова, людей затримали, коли ті розгорнули прапор України. Їм закидають статтю 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення (організація незаконного масового заходу). За його даними, затриманих п'ятеро.

При цьому правоохоронці все ж дозволили активістам вишикуватися в ланцюжок і взятися за руки. Учасники акції прикріпили до свого одягу жовто-сині стрічки, деякі тримали в руках соняшники. Ніяких гасел учасники не скандували.

З четверга в Петербурзі проходять одиночні пікети на підтримку Савченко під гаслом «Не дайте померти Надії».

4 березня Басманний суд Москви відмовив у задоволенні скарги захисту Надії Савченко на відмову слідчого відпустити її на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи, членом якої вона є. У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У червні сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG