Доступність посилання

ТОП новини

Путін розповів про спецоперації «повернення Криму Росії» та «врятуй Януковича»


У лютому 2014 року влада Росії «провела спеціальну операцію з повернення Криму до складу Російської Федерації». Про це та інші подробиці анексії Криму розповів президент Росії Володимир Путін у фільмі «Шлях на Батьківщину», який невдовзі вийде в ефірі телеканалу «Росія 1».

В анонсі стрічки Путін розповідає, що в ніч на 23 лютого 2014 провів нараду з керівниками спецслужб і міністерства оборони, на якому «поставив перед ними завдання врятувати життя президента України», якого, на його думку, «просто знищили б».

При цьому Путін заявив, що російські спецслужби готові були «вийняти» Віктора Януковича «прямо з Донецька, по суші, по морю і з повітря».

Крім того, Путін сказав, що Росія була змушена почати роботу з «повернення Криму в склад Росії».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Крим.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні міжнародна спільнота не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG