Доступність посилання

ТОП новини

Ми розглядаємо різні варіанти гарантування миру в Україні − Саманта Пауер


Ми розглядаємо різні варіанти − Саманта Пауер про Мінськ-2 і миротворців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

Ми розглядаємо різні варіанти −Саманта Пауер про Мінськ-2 і миротворців

Міжнародна спільнота разом із Києвом розглядає різні варіанти забезпечення миру в Україні, проте наразі варто зосередитися саме на виконанні Мінських угод, заявила посол США при ООН Саманта Пауер, відповідаючи на запитання Радіо Свобода в Брюсселі про перспективи направлення миротворців ООН в Україну.

«Я думаю, що наразі ми зосереджуємося на тому, як виконуються Мінські угоди, чого ми не бачили достатньою мірою. Я провела зустріч з міністром закордонних справ України, президент Порошенко провів розмови з віце-президентом Байденом, президентом Обамою. Ми розглядаємо різні варіанти. Але найважливіша умова миру в Україні буде виконана, коли Росія припинить свою агресію в Україні», − сказала Саманта Пауер.

Вона також відзначила, що «це великий виклик» сидіти за одним столом в Раді безпеки ООН з російською делегацією, як її постійним членом, в той час, як Росія вдається до агресії проти України. Як один із шляхів долання російського вето в Раді безпеки, американський дипломат назвала голосування на Генеральній асамблеї ООН.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню. Водночас у зоні АТО фіксують зменшення інтенсивності обстрілів.

18 лютого Рада національної безпеки України вирішила звернутися до ООН з проханням введення миротворчого контингенту в зону конфлікту на Донбасі. 2 березня президент Петро Порошенко увів у дію це рішення РНБО.

XS
SM
MD
LG