Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Івано-Франківська читали вірші Шевченка


Бюст Шевченку в Івано-Франківському парку (ілюстраційне фото)
Бюст Шевченку в Івано-Франківському парку (ілюстраційне фото)

На Вічевому майдані у центрі Івано-Франківська кілька десятків містян читали вірші Тараса Шевченка під відкритим небом. Так письменники, музиканти, громадські активісти, студенти, діти відзначили 201-у річницю від дня народження письменника.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, дехто читав вірші на пам’ять, дехто з «Кобзаря», а дехто і співав. Були цілі родини, які декламували твори Шевченка.

«Зібралися, щоб через читання Кобзаревих творів прийти до самих себе, адже Шевченко є тим фундаментом, який допомагає нам піднятися і йти, і особлива потреба в Шевченківському слові сьогодні», – заявив голова обласної організації Національної спілки письменників Євген Баран.

Таку ж думку висловив керівник Громадського інституту аналітики Віталій Перевізник, який основною ідеєю акції називає «прагнення зрозуміти Шевченка і зрозуміти себе».

В Івано-Франківську вже традиційно відбуваються Шевченкові і Франкові читання. Їх організовують громадські організації «Молода Просвіта» і «Громадський інститут аналітики». Керівник «Молодої Просвіти» Євгенія Бардяк зазначила, що щороку все більше людей долучаються до таких акцій, їх продовжуватимуть і надалі.

Після читання віршів із Вічевого майдану почалася хода громадськості вулицею Шевченка до парку відпочинку імені Тараса Шевченка, де біля пам’ятника Кобзареві відбулися панахида і віче.

9 березня Україна святкує 201-у річницю від дня народження українського письменника і художника Тараса Шевченка. Цього дня по всій країні і за кордоном, де живуть українці, заплановане покладання квітів до пам’ятників Кобзареві, культурно-освітні заходи, поетичні вечори.

XS
SM
MD
LG