Доступність посилання

ТОП новини

Слід реалізувати пропозиції Польщі щодо кредиту у 100 мільйонів євро – Дещиця


Андрій Дещиця розповів, як йому працюється послом України в Польщі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Україна та Польща запланували реалізацію кількох проектів щодо посилення міждержавної співпраці, розповів у коментарі Радіо Свобода надзвичайний і повноважний посол України в Польщі Андрій Дещиця. За його словами, перш за все, слід реалізувати пропозиції західного сусіда щодо кредиту у 100 мільйонів євро. Планується, що ці кошти підуть на розбудову прикордонної інфраструктури.

«Також ми думаємо про збільшення зони малого прикордонного руху, розширити її до 50 кілометрів. Щоб можна було ще до того часу, як буде введений безвізовий режим, більшій кількості людей контактувати. Тому що міжлюдські контакти будують основу міждержавних зв’язків», – заявив Дещиця.

За словами посла, працювати в Польщі «цікаво і відповідально, але водночас і достатньо зручно». Він пояснює це тим, що польська держава і польський народ дуже сильно підтримують Україну. Дещиця додає, що вдається за досить сприятливих умов вирішувати «спільні справи, що направлені на розвиток двосторонньої співпраці чи українсько-європейських контактів».

На його думку, такі дружні зв’язки між державами вдалось налагодити тому, що «Польща толерує українську державність і українську перспективу».

«Росія, навпаки, не вірить в українську державу. І не вірить у розвиток дружніх добросусідських відносин. І якщо Росія зміниться – ми можемо нав’язати такі ж добрі контакти з Росією як і з Польщею, як і з будь-якою іншому державою, з якою ми, насправді, хочемо дружити, а не воювати», – резюмує Дещиця.

Андрій Дещиця виконував обов’язки міністра закордонних справ України з 27 лютого до 19 червня 2014 року. Президент України Петро Порошенко призначив Андрія Дещицю послом України в Польщі у жовтні 2014 року.

За кілька місяців до того, працюючи міністром закордонних справ України, Дещиця разом з мітингувальниками заспівав відому пісню про Володимира Путіна. Росія відреагувала вимогою звільнити його з посади негайно.

Президент Петро Порошенко змінив місце роботи Дещиці лише 19 червня після призначення Павла Клімкіна міністром закордонних справ України.

XS
SM
MD
LG