Доступність посилання

ТОП новини

У Чорному морі розпочалися навчання НАТО


У Чорному морі у вівторок, 10 березня, розпочалися військово-морські навчання НАТО. У них беруть участь американський ракетоносець USS Vicksburg і кораблі шести союзників – Туреччини, Румунії, Болгарії, Канади, Німеччини та Італії, повідомляє Reuters.

За словами представника військово-морських сил Болгарії, під час цих навчань має бути відпрацьована протиповітряна і протичовнова оборона та бойові маневри великих кораблів.

Альянс НАТО вже провів низку навчань у Східній Європі, щоб підтримати союзні держави, занепокоєні можливою агресією Росії після анексії нею українського Криму у березні 2014 року.

У понеділок, 9 лютого, США перекинули до Латвії близько 750 одиниць бойової техніки:танків, броньованих машин та вертольотів. Наступного тижня до країн Балтії будуть також направлені близько трьох тисяч американських військовослужбовців для участі у тримісячній тренувальній місії спільно з союзниками.

Минулого тижня Міністерство оборони Росії заявило про початок масштабних військових навчань на півдні країни, а також в окупованому Криму та Абхазії, сепаратистському регіоні Грузії.

XS
SM
MD
LG