Доступність посилання

ТОП новини

Ув’язнена журналістка закликає не заплющувати очі на «російські практики» в Азербайджані


Журналістка Радіо Свобода Хадіджа Ісмаїлова
Журналістка Радіо Свобода Хадіджа Ісмаїлова

Ув’язнена журналістка азербайджанської служби Радіо Свобода Хадіджа Ісмаїлова закликає світ не заплющувати очі на «скопійовані з Росії репресивні дії» уряду Азербайджану. Про це йдеться в листі Ісмаїлової, поширеному на Facebook-сторінці Free Khadija.

Вона твердить, що президент Азербайджану Ільгам Алієв просуває свою країну як єдиного в короткостроковій перспективі постачальника газу до Європи, «мудро не вказуючи», що йдеться про альтернативу саме російському постачанню.

«Ми опинилися в ситуації, коли після повалення авторитарного режиму в Україні США намагаються подужати ще одну диктатуру в регіоні – Росію – за допомогою малих супутніх диктатур, таких, як Азербайджан», – пише Хадіджа Ісмаїлова.

Вона вказала, що заборона владою Азербайджану діяльності неурядових організацій та переслідування громадян за сфабрикованими звинуваченнями – це практики, взяті з путінської Росії.

Затримання Ісмаїлової засуджують міжнародні правозахисні групи, які вважають її ув’язнення частиною систематичної кампанії державної влади Азербайджану з залякування незалежних активістів та журналістів.

XS
SM
MD
LG