Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив передати в Гаагу трейлер російського фільму про анексію Криму


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції України направити до Міжнародного кримінального суду трейлер російського фільму, в якому містяться матеріали про окупацію російською стороною Криму в минулому році.

«Важливо, щоб увесь фільм, який з’явиться, також було відправлено до Гаазького трибуналу – цим фільмом мають зацікавитися міжнародні прокурори та слідчі. Він дає відповідь на питання, хто давав вказівки щодо захоплення української території в Криму і порушення міжнародного права та хто за це несе відповідальність», – сказав прем’єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

«А ми свій фільм зніматимемо: «Крим – злочин і покарання», – додав Яценюк.

Невдовзі в ефірі телеканалу «Росія 1» має вийти фільм «Крим. Шлях на батьківщину». Нещодавно в інтернет з’явився трейлер цього фільму, в якому президент Росії Володимир Путін розповідає подробиці анексії півострова.

За його словами, в лютому 2014 року влада Росії «провела спеціальну операцію з повернення Криму до складу Російської Федерації».

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Крим. 16 березня на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні міжнародна спільнота не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG