Доступність посилання

ТОП новини

Грібаускайте: Путіна треба зупинити в Україні, а не на кордонах НАТО


Даля Грібаускайте (Фото: ©Shutterstock)
Даля Грібаускайте (Фото: ©Shutterstock)

Президент Росії Володимир Путін буде на кордонах НАТО, якщо його не зупинити в Україні, заявляє президент Литви Даля Грібаускайте.

«Сьогодні ми ведемо боротьбу за свободу і мир у Європі. Це відбувається на території України. Якщо ми не зупинимо президента Росії Володимира Путіна в Україні, він буде на наших кордонах – кордонах країн НАТО. Дуже добре, що наразі виконуються домовленості, досягнуті на саміті НАТО у Вельсі у вересні 2014 року і що США підтримують країни Балтії, але ми повинні більше думати про те, як зупинити Путіна в Україні, а не наших кордонах», – зазначила Грібаускайте в інтерв’ю CNN 10 березня.

У вересні 2014 року на саміті НАТО у Вельсі 28 країн-членів альянсу погодили створення сил надшвидкого реагування, здатних до передислокації упродовж двох діб, а також створення центрів оперативного командування у шести посткомуністичних країн-членах НАТО – Польщі, Латвії, Литві, Естонії, Румунії та Болгарії.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG