Доступність посилання

ТОП новини

Організатора акції до дня народження Шевченка у Сімферополі звільнили з роботи


Леонід Кузьмін під час акції до дня народження Шевченка у Сімферополі, 9 березня 2015
Леонід Кузьмін під час акції до дня народження Шевченка у Сімферополі, 9 березня 2015

Організатора акції до дня народження Тараса Шевченка у Сімферополі Леоніда Кузьміна звільнили з сімферопольською школи, де він працював учителем історії. Як повідомляє кореспондент «Крим.Реаліі», адміністрація школи звільнила викладача за «невідповідність займаній посаді».

Леонід Кузьмін поки не вирішив, чи оскаржуватиме рішення керівництво школи.

«Я поки не знаю, чи буду оскаржувати це рішення. Я поки у роздумах», – сказав Леонід Кузьмін «Крим.Реаліі».

Раніше «Кримська польова місія з прав людини» повідомляла, що Кузьміну погрожували звільненням за статтею і пропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Активісти Леонід Кузьмін, Вільдар Шукурджієв та Олександр Кравченко були затримано 9 березня після акції у парку Гагаріна у Сімферополі з нагоди 201-ї річниці від дня народження українського письменника Тараса Шевченка і доставлені до «районного відділу поліції».

Формально їх звинуватили у «порушенні встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрацій, ходи чи пікетування».

Залізничний райсуд Сімферополя переніс на ранок 12 березня розгляд справи про адміністративне правопорушення щодо трьох кримських активістів. Засідання перенесли після того, як адвокат затриманих Еміль Курбедінов подав клопотання, у якому попросив ознайомитися з матеріалами справи.

XS
SM
MD
LG