Доступність посилання

ТОП новини

Надання Україні летальної зброї спровокує Росію – США


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Надання Україні летальної зброї призведе до збільшення кровопролиття, заявив речник Білого дому Джош Ернест.

«Це призведе до більшого кровопролиття. А своїм залученням і підтримкою дипломатичних переговорівми намагаємося уникнути збільшення цього»,– зазначив Ернест у середу, 11 березня, під час прес-конференції у Вашингтоні.

Речник Білого дому також наголосив, що США не бачать військового вирішення конфлікту на Донбасі. «Якщо боєздатність українських військових істотно зросте, це може спровокувати посилення відповіді з боку Росії і сепаратистів, яких вона підтримує», – зазначив Ернест.

Сьогодні, 11 березня, президент України Петро Порошенко повідомив про додаткову нелетальну допомогу США Україні в галузі безпеки, загальною вартістю 75 мільйонів доларів.

10 березня, в інтерв’ю Associated Press, посол Німеччини у США Петер Віттіґ заявив, що президент США Барак Обама погодився утриматися від поставок Україні летальної зброї. За словами Віттіґа, це відбулося під час лютневої зустрічі у Білому домі Обами з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Ця заява з’явилася на тлі нових вимог американських законодавців від обох партій до президента США надати підтримку українській армії в її боротьбі з проросійськими сепаратистами.

Адміністрація Обами заявляла, що досі обговорює доцільність поставок протитанкової зброї та інших оборонних озброєнь, щоб зміцнити здатність Києва захищати свою територію і війська на Донбасі.

XS
SM
MD
LG