Доступність посилання

ТОП новини

Кредит МВФ є знаком довіри – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Чотирирічна програма МВФ є знаком довіри до України, заявив український президент Петро Порошено.

«Сьогоднішнє рішення МВФ – це знак довіри до України та підтримки від цивілізованого світу. Це дозволить Україні отримати широкий пакет економічної та фінансової допомоги від Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку та інших банків», – зазначив Порошенко у середу, 11 березня, на своїй сторінці у Facebook.

У середу МВФ погодив виділення Україні траншу за програмою розширеного кредитування (Extended Fund Facility) на суму 17,5 мільярдів доларів.

Раніше цього ж дня міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Україна очікує перший транш фінансування від МВФ у розмірі 5 мільярдів доларів.

10 березня президент України Петро Порошенко підписав закони, ухвалення яких є умовою для надання Україні розширеного кредитування МВФ.

12 лютого МВФ погодив з Україною програму допомоги: 17,5 мільярдів доларів Україна отримає упродовж найближчих чотирьох років. У фонді заявили, що допомога не обмежиться вказаною сумою, зокрема й тому, що фінансовими донорами українських реформ цього року зголосилися виступити ЄБРР, Світовий банк, США та інші держави.

XS
SM
MD
LG