Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: працівники «Південмашу» під зливою вимагали зарплати


Сотні працівників «Південмашу» під зливою мітингують через невиплату зарплат
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Сотні працівників «Південмашу» під зливою мітингують через невиплату зарплат

У п’ятницю ввечері працівники дніпропетровського державного підприємства «Південний машинобудівний завод», головного виробника космічної техніки в Україні, зібрались під прохідною з вимогами погашення боргів із зарплати. Попри зливу на акцію зібрались сотні людей.

У руках вони тримали плакати з написами «Губернаторе, нас обманули!», «За невиплату зарплати – кримінальну відповідальність!». Це була вже восьма акція «південмашівців» від початку року.

За словами учасників, головна їхня вимога до влади та адміністрації підприємства – сприяти погашенню боргів із зарплати, які накопичились на підприємстві за останні півроку, а це понад 80 мільйонів гривень.

Крім того, працівники «Південмашу» вимагали «не доводити підприємство до банкрутства» й нарікали на брак замовлень на їхню продукцію, зокрема з боку держави.

Як зазначали робітники, їхні попередні мітинги під облдержадміністрацією та облрадою в Дніпропетровську і Кабміном, Верховною Радою та Генпрокуратурою в Києві поки не дали очікуваних результатів, вдатись же до страйку їм не дозволяє ситуація на підприємстві – наразі через фінансові проблеми більшість цехів заводу «у простої» або працюють за графіком триденного робочого тижня.

Лідери незалежної профспілки підприємства та працівники зійшлись на необхідності проведення в Дніпропетровську великої ходи протесту. Її запланували організувати за тиждень, 21 березня.

У жовтні 2014 року під час свого візиту на «Південний машинобудівний завод» президент України Петро Порошенко заявив, що заводу треба «знайти модель, яка дозволить продавати конкурентоздатну продукцію на світових ринках» і що він доручить включити продукцію «Південмашу», зокрема високоточну зброю, до державного оборонного замовлення на 2015 рік.

XS
SM
MD
LG