Доступність посилання

ТОП новини

РНБО ініціює створення резерву з демобілізованих військових


Секретар РНБО Олександр Турчинов (в центрі) біля Маріуполя, 10 лютого, 2015
Секретар РНБО Олександр Турчинов (в центрі) біля Маріуполя, 10 лютого, 2015

Рада національної безпеки і оборони ініціює створення резерву з демобілізованих військовослужбовців та пропонує зарахувати їх до першої категорії резервістів, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

«Таким чином ми побудуємо багатотисячний резерв, який зможе у випадку небезпеки ставати до лав упродовж доби, навіть без участі військкоматів», – сказав Турчинов, якого цитує прес-служба РНБО, у суботу, 14 березня.

За його словами, відповідний законопроект вже підготовлений та буде внесений до парламенту як невідкладний.

Олександр Турчинов зазначає, що всі демобілізовані військові, які за станом здоров’я можуть захищати країну, будуть записані за військовими частинами, де вони воювали, та «будуть знати, як діяти в умовах надзвичайної ситуації»

У суботу під час зустрічі з волонтерами президент України Петро Порошенко заявив, що підпише указ про формування мобілізаційного резерву.

«Я сьогодні підпишу указ про внесення змін до закону України про формування мобілізаційного резерву. Всіх, хто на сьогодні добре себе показав, буде внесено у резерв першої черги. Буде налагоджено автоматичний електронний облік, і у разі, якщо перемир’я буде зруйноване, і перед Україною постане загроза військового удару і продовження військових дій, щоб ми упродовж годин відновили і наростили чисельність наших Збройних сил і боєздатність наших підрозділів», – наголосив Порошенко.

20 січня в Україні розпочалася четверта хвиля мобілізації, метою якої є, серед іншого, формування мобілізаційного резерву для ротації військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції.

За словами виконувача обов’язків речника Генерального штабу Збройних сил України Владислава Селезньова, станом на 11 березня статус учасника бойових дій отримали 9 тисяч 261 військовослужбовець.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG