Доступність посилання

ТОП новини

Савченко доведеться виходити з голодування два місяці – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Надії Савченко доведеться виходити з голодування два місяці в умовах стаціонарного лікування, повідомив її адвокат Марк Фейгін після розмови з українськими лікарями, які у суботу оглянули Савченко.

«Я поспілкувався з медиками про стан здоров’я Надії. Це була доволі оптимістична розмова», – написав Фейгін на своїй сторінці у Twitter.

Інший адвокат Надії Савченко Микола Полозов розповів, що за інформацією українських лікарів, безповоротних змін у стані здоров’я Надії немає, але вона має плавно виходити з голодування.

За словами Полозова, лікарі сказали Надії про крайню небажаність відновлення нею голодування.

«Негативні наслідки настануть набагато швидше», – зазначив Полозом з посиланням на українських лікарів.

Головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України, гастроентеролог Наталія Харченко після огляду Надії Савченко повідомила, що вона упродовж виходу з голодування має бути під наглядом медиків. За словами Харченко, українські лікарі надали всі рекомендації з приводу правильного виходу з голодування Надії Савченко російським колегам.

У суботу, 14 березня, українським лікарям вдалося потрапити до полоненої Надії Савченко.

13 березня українських лікарів не пустили до українського штурмана. За словарми Марка Фейгіна, сестра Савченко разом з медиками і консулом України понад сім годин просиділи під вікнами СІЗО, очікуючи допуску до народного депутата України, яку утримують у російські в’язниці.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

XS
SM
MD
LG