Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Байден обговорили ситуацію на Донбасі


Віце-президент США Джо Байденом (Л) і президент України Петро Порошенко
Віце-президент США Джо Байденом (Л) і президент України Петро Порошенко

Для розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки, потрібні консультації у Раді безпеки ООН, заявив президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з віце-президентом США Джо Байденом.

«Президент Порошенко поінформував про останню ситуацію на Донбасі та наголосив на необхідності негайного звільнення Надії Савченко. Співрозмовники обговорили стан виконання Мінських домовленостей та скоординували позиції щодо подальших кроків, а також надання американської допомоги, як фінансової, так і у сфері військово-технічного співробітництва», – повідомляють у прес-службі президента.

У лютому президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 18 лютого «Про звернення до Організації Об’єднаних Націй та Європейського союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки».

Згідно з рішенням РНБО, звернення щодо розгортання в Україні міжнародного миротворчого контингенту зумовлене інтересами щодо гарантування національної безпеки України та невідкладного розв’язання кризової ситуації, що склалася в окремих районах Донецької і Луганської областей, забезпечення ефективної імплементації Мінських домовленостей.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG