Доступність посилання

ТОП новини

Позаплановий «гумконвой» з Росії перетнув український кордон


Позапланова колона з «гуманітарною допомогою» від МНС Росії перетнула український кордон. Про це повідомляє агенція ТАСС з посиланням на слова заступника керівника центру управління кризовими ситуаціями МНС Росії Олега Воронова. Як йдеться в повідомленні, колона везе «допомогу для проведення посівної кампанії на Донбасі».

«На двох прикордонних пунктах пропуску «Донецьк» і «Матвеєв Курган» в установленому порядку завершилося митне оформлення вантажів. Всі автомобілі перетнули кордон. Частина з них вирушила у Донецьк, частина – до Луганська», – повідомив Воронов.

Росія уже направила в Україну 18 «гуманітарних конвоїв», останній зайшов на територію України 7 березня без погодження з українською стороною. МНС Росії тоді заявило, що «позачергова колона з гуманітарною допомогою» призначена для допомоги сім’ям і родичам шахтарів, загиблих і постраждалих на шахті імені Засядька.

Ні представники Міжнародного комітету Червоного Хреста, ні українські прикордонники не мають змоги оглянути вантажі «гуманітарних конвоїв» Росії.

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

Наприкінці січня президент України Петро Порошенко назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються з пального для танків і зброї для бойовиків.

XS
SM
MD
LG