Доступність посилання

ТОП новини

З 16 березня Україна закриває малий прикордонний рух з Росією


Росіянам заборонять в'їжджати в Україну в місцевих пунктах пропуску
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Росіянам заборонять в'їжджати в Україну в місцевих пунктах пропуску

З 16 березня на кордоні України з Росією призупиняється пропуск жителів прикордонних регіонів Росії в місцевих пунктах пропуску. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України з посиланням на урядову постанову від 4 березня 2015 року.

У Держприкордонслужбі повідомили, що контроль та пропуск через кордон жителів прикордонних регіонів здійснюватиметься в міжнародних та міждержавних пунктах пропуску за закордонними паспортами. Внутрішні паспорти громадян Росії та свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років) для в'їзду в Україну будуть недійсними.

«Ті громадяни Російської Федерації, які є мешканцями прикордоння, в’їхали на територію України до 16 березня, вони можуть виїжджати за межі України, через всі пункти пропуску, в тому числі і місцеві», – пояснив Радіо Свобода начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук.

Перебувати на території України жителі прикордонних регіонів Росії зможуть 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду.

У Міністерстві закордонних справ Росії новий порядок в’їзду громадян Росії на територію України назвали «неконструктивним заходом».

Раніше уряд змінив порядок перетину кордону для росіян – від 1 березня вони мають право перетинати кордон з Україною лише при наявності закордонного паспорта.

XS
SM
MD
LG