Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував майно представників «влади» Криму на 1,2 мільярда гривень – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд міста Києва підтримав клопотання Генпрокуратури і наклав арешт на нерухоме і рухоме майно депутатів Верховної Ради Криму, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади автономії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Зокрема, під арешт потрапило майно «прем’єра» Криму Сергія Аксьонова та «спікера держради Криму» Володимира Константинова.

За даними ГПУ, загалом заарештовано 67 транспортних засобів, майже 70 житлових і нежитлових приміщень та інше майно, яке розташоване, в тому числі, на території материкової частини України, орієнтовна вартість арештованого майна становить 1,2 мільярда гривень.

Генпрокуратура розслідує низку кримінальних проваджень щодо депутатів Верховної Ради Крим, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади Криму.

Їх підозрюють у співучасті у насильницькій зміні конституційного ладу, зміні меж території України, у державній зраді, яка виразилась у наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, а також в участі у злочинах, які вчиняються злочинною організацією.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий «референдум про статус півострова», за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз, США не визнали це голосування і вважають, що Росія Крим анексувала. Пізніше країни Заходу застосували через це санкції щодо Росії.

XS
SM
MD
LG