Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд справи Пукача на 20 квітня


Олексій Пукач
Олексій Пукач

Апеляційний суд Києва 20 квітня продовжить розгляд скарги на вирок екс-керівникові департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Відповідне рішення суд ухвалив на сьогоднішньому засіданні у зв’язку з тим, що, за інформацією Генеральної прокуратури України, комісія, що має зняти гриф секретності із документів справи, ще цього не зробила, їй необхідний термін до 6 квітня.

На початку 2013 року Печерський райсуд Києва визнав колишнього керівника Департаменту розвідки і зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок.

Наприкінці минулого року Генпрокуратура виступила за відкритий розгляд справи. 6 лютого Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про відкритий режим слухання апеляцій на вирок Пукачу.

12 березня цього року Міністерство внутрішніх справ України повідомило про зняття грифу секретності із близько 80 документів у справі Пукача. Як заявили в МВС, таке рішення ухвалила спеціально створена в міністерстві комісія.

XS
SM
MD
LG