Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: обстріли не вщухають, та інтенсивність зменшується


Ілюстраційне фото: бійці батальйону «Січ» перед відправленням до зони АТО, Київ, 16 березня 2015 року
Ілюстраційне фото: бійці батальйону «Січ» перед відправленням до зони АТО, Київ, 16 березня 2015 року

Прес-центр антитерористичної операції повідомляє, що обстріли в зоні АТО не вщухають, але їхня інтенсивність поступово йде на спад.

Зокрема, як повідомив речник АТО Анатолій Стельмах, «сьогодні, 17 березня, російсько-терористичні угруповання 20 разів обстріляли позиції українських військ і мирні населені пункти у Донецькій і Луганській областях».

За його даними, свої дії незаконні збройні формування вже тривалий час зосереджують на донецькому напрямку. По селищу Піски вони тричі вели вогонь із автоматичних гранатометів, а опівдні обстріляли зі 120-міліметрового міномета.

Близько 17-ї години ворог бив із озброєння БМП і танка по Авдіївці, повідомляють у прес-центрі.

На маріупольському напрямку в епіцентрі протистояння залишається село Широкине. «Противник шість разів вів вогонь по селищу зі стрілецької зброї і протитанкових засобів. Також позиції сил АТО з 14.10 до 14.30 двічі були обстріляні зі 120-міліметрового міномета», – повідомив речник АТО.

Крім того, за його словами, також «сьогодні на луганському напрямку диверсійно-розвідувальна група противника перетнула лінію розмежування та невдало намагалась закріпитися поблизу наших позицій».

На артемівському напрямку випадків порушення режиму припинення вогню станом на 19-у годину не зафіксовано, мовиться в повідомленні.

Відео: Військове телебачення України

Раніше у вівторок, 17 березня, прес-служба голови Луганської обласної держадміністрації Геннадія Москаля повідомляла, що попереднього дня у Станиці Луганській сепаратисти з угруповання «ЛНР» пройшли по напівзруйнованому мосту через Сіверський Донець і почали будувати опорний пункт безпосередньо перед мостом на березі, який контролюється Україною. «У відповідь на дії бойовиків українські військові просунулися вперед і почали зводити укріплення перед мостом. Бойової активності між сторонами немає, зараз відстань між блокпостами бойовиків і українських військових становить близько трьохсот метрів», – повідомили в Луганській ОДА.

Від 15 лютого на сході України має діяти режим припинення вогню, але перестрілки й окремі бойові сутички тривають. Сторони звинувачують одна одну в порушенні перемир’я.

XS
SM
MD
LG