Доступність посилання

ТОП новини

Уряд виділяє 865 мільйонів гривень на лінію безпеки на Донбасі


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Кабінет міністрів України вирішив виділити з Резервного фонду 865 мільйонів гривень для будівництва лінії безпеки на Донбасі, повідомив на засіданні уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За його словами, за завданнями, напрацьованими президентом, урядом і Радою національної безпеки і оборони, необхідно терміново приступити до будівництва фортифікаційних споруд.

«Основне – це не дати можливості російським терористам незаконно перетинати лінію безпеки. Ми повинні бути готові до всіх сценаріїв, які можуть розвиватися», – цитує Арсенія Яценюка прес-служба уряду.

Прем’єр закликав віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадія Зубка разом із Міністерством оборони України приступити до обрання підрядників, використання коштів і будівництва відповідних споруд.

Яценюк також дав доручення Державній прикордонній службі України щодо будівництва інженерних споруд на кордоні між Україною і Росією.

«Процес іде, але надто довго. Це добре, що ми вдвічі скоротили вартість проектних робіт. Але тепер треба прискорити як будівництво лінії безпеки, так і зведення інженерних споруд на українсько-російському кордоні», – заявив прем’єр.

У лютому в уряді заявляли, що на сході України має бути побудована лінія безпеки, яка розмежовує контрольовані українською владою території і ті райони, що контролюють сепаратисти. Крім того, на кордоні з Росією будується «Європейський вал» або «Стіна». Цей проект уряд затвердив у вересні минулого року.

XS
SM
MD
LG