Доступність посилання

ТОП новини

Святкувати День перемоги треба в Києві, а не в Москві (світова преса)


«Нехай кремлівські пропагандисти спробують приховати те, як західні лідери в Києві з повагою вшановують героїчну боротьбу радянських людей, зокрема росіян»

День перемоги цього року варто святкувати в Києві, а не Москві, пишуть три колишніх посли США в Україну. США відкладає військову тренувальну програму для українських солдатів, щоб Кремль не мав виправдання порушити Мінську угоду, пише Wall Street Journal. Український уряд заслуговує на більшу підтримку США, пише Washington Post. Ремінець МВФ наразі може бути закоротким, щоб Україна змогла витягнути себе з економічного безладу, пише Bloomberg.

День перемоги треба святкувати в Києві, а не Москві, пишуть три колишніх посли США в Україну – Джон Гербст, Стівен Пайфер і Вільям Тейлор – на сторінках американської газети LA Times. На їхню думку, західні лідери зробили правильний вибір, коли відмовилися брати участь у святковому параді в Москві в травні цього року. Святкування в Києві, натомість, є логічною альтернативою.

«Західні дипломати та український уряд можуть провести церемонію без параду військової техніки (українці, здається, на мають схильності розглядати танки та ракети). Події можна організувати довкола вшанування пам’яті загиблих на території всього колишнього Радянського Союзу. Групи українських ветеранів можуть, наприклад, запросити ветеранів Росії й інших пострадянських держав», – пишуть посли.

Німецький політолог Андреас Умланд: «Київ, не Москва має бути вибором для відзначення Дня перемоги»


Святкування в Києві, крім того, дозволить західним лідерам вшанувати на власних умовах пам’ять мільйонів загиблих у боротьбі проти нацистської армії, а не на умовах російського президента Володимира Путіна. «Нехай кремлівські пропагандисти спробують приховати те, як західні лідери в Києві з повагою вшановують героїчну боротьбу радянських людей, у тому числі, росіян», – вважають посли.

США відкладає проведення військової тренувальної програми для українських солдатів, щоб Кремль не мав виправдання порушити Мінську угоду, повідомляє журналіст американської гаaети Wall Street Journal Філіп Шишкін. Російські ЗМІ часто заявляли про присутність західних найманців серед українських збройних сил.

Тренування Національної гвардії мало відбутися на заході України, далеко від передової. Американські батальйони мали б навчити українські підрозділи як боротися з радіоперешкодами ворога, як виживати під час сильного артилерійського вогню, як поліпшити надання першої допомоги та інших навичок.

Автор статті Філіп Шишкін: «США відкладає військову підготовку української армії, щоб не порушити перемир’я з Росією»


Тим не менш, американські військові очікують, що тренування все ж таки розпочнеться наприкінці весни.

Український уряд заслуговує на більшу підтримку США, пише американська газета Washington Post. Росія вже заявила, що не готова реструктуризувати український борг і очікує, що Україна виплатить його до грудня цього року.

«Як і німецький канцлер Ангела Меркель, представники Білого дому відхиляють прохання про надання зброї Україні, говорячи, що забезпечення успіху уряду Порошенка є більш важливим. Однак, адміністрація Обами не пропонує дати Україні достатньо ресурсів, щоб хоча б виплатити борги Москві, не говорячи про те, щоб зупинити армію Росії», – написано в статті.

Крім того, додає видання, уряд українського президента не просить допомоги, яка не обмежена умовами – вони розуміють, що мають відповісти радикальними та болісними реформами. Україна вже значно збільшила ціни на енергоносії для споживачів, а також розпочала реформи судової системи. «Україна ще не довела, що може домогтися успіху, але заслуговує більшого, ніж та половинчаста допомога, яку вона досі отримувала від США», – пише Washington Post.

Українське посольство в США: «Допомога Україні в скрутному стані. Інтерв’ю з міністром фінансів України Наталією Яресько»


Ремінець МВФ є закоротким для України, пише журналіст Леонід Бершидський для міжнародної новинної агенції Bloomberg. На його думку, переговори з кредиторами України щодо реструктуризації її боргів, які міністр фінансів Наталія Яресько має завершити в червні цього року, будуть дуже складними.

«Зрештою, російський кредит колишньому уряду України був свідомо структурований як єврооблігація, щоб Україні було складніше уникнути повернення боргу, не оголосивши дефолт через заборгованість у приватному секторі. Враховуючи погані відносини Москви з нинішнім урядом, переговори, як виглядає, навіть не розпочнуться», – пише журналіст.

Бершидський припускає, що ремінець МВФ наразі може бути закоротким, щоб Україна змогла витягнути себе з економічного безладу.

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG