Доступність посилання

ТОП новини

З Росії вирушив черговий «гумконвой» на Донбас


Колона, яка складається з понад 170 автомобілів, вирушила зранку 19 березня з Донського рятувального центру Ростовської області Росії до контрольованих проросійськими бойовиками частин українського Донбасу.

Як повідомляють російські інформагенції, в складі 19-го «гуманітарного конвою» є «продукти харчування та насіння для донбаських аграріїв», а також «медикаменти і будівельні матеріали».

За даними спостерігачів ОБСЄ, половину проконтрольованої ними частини попереднього, 18-го російського «гумконвою» на Донбас складали бензовози.

Президент України Петро Порошенко раніше назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

Ні представники міжнародного комітету «Червоного хреста», ні українські прикордонники не мають змоги оглянути вантажі «гуманітарних конвоїв» Росії.

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

XS
SM
MD
LG