Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк у Брюсселі: санкції проти Росії треба продовжувати і посилювати


Арсеній Яценюк у Брюсселі, 19 березня 2015 року
Арсеній Яценюк у Брюсселі, 19 березня 2015 року

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає Європейський союз продовжувати санкції проти Росії.

Як заявив він сьогодні в Брюсселі, ЄС не може вести переговори щодо скасування чи зупинення санкцій, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Дискусія може вестися тільки про продовження і про посилення санкцій відносно Росії, якщо вона відмовлятиметься реалізувати мирну угоду», – заявив голова українського уряду, який перебуває у Брюсселі з робочим візитом.

Після зустрічі з головою Європейської ради Дональдом Туском Арсеній Яценюк висловив переконання, що лідерам ЄС вдасться «перше, втримати єдність, друге – санкції не будуть послаблені й третє – що макрофінансова допомога Україні буде і прискорена, і розглядатиметься питання про її збільшення».

За словами голови українського уряду, Україна захищає не лише себе, а й європейські кордони. «Натомість Росія не виявляє бажання повернути Україні її території – Донецьк, Луганськ чи Крим», – сказав Яценюк.

На думку голови українського уряду, «успіх російського президента Путіна та формула російської стабільності полягає у нестабільності всередині ЄС».

У програмі брюссельського візиту прем’єр-міністра України також заплановані зустрічі з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, деякими главами держав та урядів країн Євросоюзу, участь у саміті Європейської народної партії. Яценюк, зокрема, обговорить із європейськими лідерами розвиток відносин Україна – ЄС та протидію російській агресії.

19–20 березня саміт Євросоюзу у Брюсселі розглядає, серед іншого, питання санкцій проти Росії і допомоги Україні.

XS
SM
MD
LG