Доступність посилання

ТОП новини

В «Укртранснафті» триває протистояння після зміни керівництва


У будівлі компанії «Укртранснафта», що контролюється державним «Нафтогазом України», в Києві пізно ввечері тривало протистояння після того, як наглядова рада компанії усунула голову її правління Олександра Лазорка від виконання обов’язків і тимчасово призначила виконувати їх Юрія Мірошника.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода з місця події, в будівлю ввірвалися кількадесят чоловіків в одностроях і бронежилетах, без прикметних знаків, із кийками й футлярами, які зовні нагадують футляри для вогнепальної зброї. Вони відмовилися повідомити, до якої силової чи охоронної структури належать.

Також у будівлі перебували деякі народні депутати, зокрема, від «Самопомочі», і голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський. За деякими повідомленнями, там був і усунений Олександр Лазорко.

Сам Коломойський, вийшовши з будівлі, заявив журналістам, що метою його приїзду було захистити підприємство від рейдерського захоплення, яке, за його версією, намагалося з застосуванням сили вчинити нове керівництво «Укртранснафти». Підтверджень чи заперечень цієї версії подій наразі немає.

Офіційного повідомлення про причини усунення Лазорка не було, але видання «Дзеркало тижня. Україна» раніше повідомляло, що міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин збирався ініціювати звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи «Приват» Коломойського.

Як з’ясували журналісти програми Радіо Свобода і «Першого національного» телеканалу «Схеми», за останні вісім місяців державне ПАТ «Укртранснафта» сплатило близько 305 мільйонів гривень за зберігання технологічної нафти у резервуарах заводів, у яких контрольні пакети акцій мають структури Коломойського.

XS
SM
MD
LG