Доступність посилання

ТОП новини

МЗС розчароване скасуванням виставки про окупацію Криму в ОБСЄ


Міністерство закордонних справ України заявляє, що розчароване рішенням Сербського головування в ОБСЄ і генерального секретаря ОБСЄ, яким скасоване проведення 19 березня у приміщенні штаб-квартири ОБСЄ у Відні фотовиставки у зв’язку з річницею окупації Росією Криму.

Як заявили в МЗС, виставка була ініційована спільно українською та литовською делегаціями в ОБСЄ і мала стати нагадуванням про «жахливі наслідки» збройної агресії Росії проти України для безпеки у регіоні ОБСЄ та ситуацію з правами людини в окупованому Криму.

«Переконані, що проведення заходів в ОБСЄ не може залежати від позиції однієї держави, тим більш, якщо ця держава здійснює агресію проти України і окупувала частину її території. Змушені констатувати, що цінності Організації в черговий раз опинилися під загрозою внаслідок застосування традиційних для російської дипломатії методів погроз і шантажу», ­– йдеться в заяві.

Росія анексувала український Крим у березні минулого року. У відповідь на такі дії Москви і через її підтримку проросійських бойовиків на сході України Захід запровадив проти Росії санкції.

XS
SM
MD
LG