Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: на Донбасі зруйновані понад 1,5 тисячі об’єктів залізниці


На Донбасі бойовики зруйнували понад півтори тисячі об’єктів залізниці і шляхопроводи довжиною приблизно три тисячі метрів, повідомила речниця Державної служби з надзвичайних ситуацій України Наталя Бистра.

«У результаті бойових дій у Донецькій і Луганській областях, окрім об’єктів житлово-комунальної власності, електро-, водо-, тепло- і газопостачання, значних пошкоджень зазнала і залізнична інфраструктура і дорожнє господарство. Пошкоджені 1 тисяча 582 об’єкти «Укрзалізниці», їй завдано збитків більш ніж на 800 мільйонів гривень. Разом із тим, станом на сьогоднішній день вже відновлено 736 об’єктів залізничної інфраструктури», – повідомила Бистра.

Також, за даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, під час бойових дій і обстрілів з боку бойовиків на Донбасі зруйновані півтори тисячі кілометрів автодоріг загального користування, частково зруйновані 33 мости.

За даними українського уряду, загальна сума руйнувань на Донбасі, із урахуванням об’єктів житлово-комунальної, соціальної інфраструктури, складає понад 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Ці дані наведені у збірці «Чорна книга Кремля», інформація, що у ній міститься, отримана від центральних органів влади України, зведена станом на початок лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG