Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану дякує США за підтримку


Аштон Картер (л) вітає Ашрафа Гані (п) у Пентагоні, 23 березня 2015 року
Аштон Картер (л) вітає Ашрафа Гані (п) у Пентагоні, 23 березня 2015 року

Президент Афганістану Ашраф Гані почав візит до США з подяки Вашингтонові за підтримку протягом 14 років війни.

Виступаючи в Міністерстві оборони США, він водночас пообіцяв, що Афганістан теж робитиме все можливе, щоб навести лад у себе вдома.

Ашрафа Гані і голову виконавчої влади Афганістану (посада, окрема від прем’єр-міністра) Абдуллу Абдуллу привітав на церемонії в Пентагоні міністр оборони США Аштон Картер.

Пізніше в понеділок, 23 березня, президент Афганістану має зустрітися у Вашингтоні з державним секретарем США Джоном Керрі.

У вівторок, 24 березня, Ашрафа Гані має прийняти президент США Барак Обама. Як очікують, однією з головних тем зустрічі буде питання, чи збережуть США ширшу військову присутність в Афганістані, якої прагне нинішнє керівництво країни.

США разом із іншими учасниками Міжнародних сил сприяння безпеці завершили бойову місію в Афганістані наприкінці грудня минулого, 2014 року, але залишили в цій країні 9 тисяч 800 своїх військових у небойових ролях, як радників та інструкторів. Наступного, 2016 року, це число, за нині чинними планами, має скоротитися до 5 тисяч 500. Ашраф Гані волів би, щоб такого скорочення не відбулося.

XS
SM
MD
LG